fredag 9 mars 2012

Tom Kha Gai en het kycklingsoppa

En enkel och het soppa med kyckling.
1/2 grillad kyckling eller 2 färdiga kycklingfiléer
1 morot
1 purjolök
1 msk vetemjöl
4 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
5 dl lätt kokosmjölk
1 tsk riven färsk ingefära
1 tsk sambal oelek
rivet skal och saft av 1/2 lime
Skär kycklingen i strimlor. Skala och skiva moroten tunt. Skiva purjolöken tunt. Vispa ur mjölet i vattnet i en kastrull. Låt det koka upp och tillsätt buljongtärningarna, kokosmjölk och ingefära. Lägg i kyckling och morot. Låt det koka i 3 minuter och lägg i purjolöken. Smaka av med sambal oelek och lime. Koka inte soppan efter limen är tillsatt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar