söndag 11 mars 2012

Fläskkarré i supersmarrig marinad och varm rotfruktssallad

Helgen har varit härlig började med kalas fortsatte med middag med bästa vännerna som vi inte sett på länge och avslutades med en tur till badhuset med sötaste Alice.....och nu längtar jag efter våren......och denna marinad kommer jag att använda till sommarens grill...M U M S .....
800 gram hel fläskkarré benfri
kokas 1 timma på spisen i vatten salt vitpepparkorn morot och gul lök...för att den ska bli mör.
Marinad
2 msk flytande honung
1/2 finhackad röd chili
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk riven färsk ingefära
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl av kokspadet
blanda marinaden och lägg steken på en ugnsplåt och häll över marinaden. In i ugn 150 grader i 40 minuter. Ös den några gånger.
Rotsakssalladen
3 morötter i bitar
3 palsternackor i bitar
3 potatisar i klyftor
1 bit rotselleri i bitar
2 msk olivolja
250 gram coctailtomater i halvor
1 rödlök i strimlor
vinägrett:
saft av 1 pressad lime
3 msk olivolja
2 krm av salt och peppar
Lägg morötter palsternackor potatis och rotselleri  på en smord plåt och ringla över olivoljan och in i ugnen samtidigt som kötter. Efter 40 minuter tar du ut köttet och höjer ugnen till 250 grader  och låter rotsakerna få fin färg i 5 minuter. Ta ut ur ugnen och blanda med tomater och rödlök i en stor skål och häll över vinägretten. Skär köttet i skivor och njut....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar