måndag 10 juni 2013

Grillad kyckling tomatsalasa och myntayoughurt


hittade detta recept ur en bok Mat i blomstertid
 Nu var jag lite lat och slängde in kycklingen i ugnen.
Men nästa gång blir det på grillen.....
Kyckling
4 st kycklingfiléer
2 st vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 msk flytande honung
8–10 färska myntablad
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
Blanda vitlök olja balsamvinäger honung salt och peppar och lägg i kycklingen att marinera minst 2 timmar.
Grilla på utegrill eller baka i 175 graders ugn ca 20 minuter.

Yoghurtdressing
2 dl matyoghurt
1 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta
1 msk flytande honung
10–12 färska myntablad
0.5 st hackad färsk gurka som fått rinna av lite
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
Blanda ihop allt låt vila en stund i kylen

Tomatsalsa
4 st tomater
0.5 st rödlök
1-2 msk finhackad färsk koriander, eller bladpersilja, basilika om man föredrar det
1 msk olivolja
2 msk sweet chilisås
1 msk limesaft
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
Hacka tomater och lök och bladgrönt. Blanda samman all och krydda låt stå en liten stund.
Från att varit tre är vi nu fullt hus under sommaren
och alla ska ha matlådor....nu får vi planera lite bättre....
Tillsammans är vi oslagbara....



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar