tisdag 2 juli 2013

Marockansk fisk

Michael har fått en ny favoritkokbok 
"Mat för liv och lust" för dig som vill äta sunt från Bonniers förlag. 
Enkel vardagsmat med fokus på god smak utan massor av onödigt.
Vi i familjen är jättenöjda.

marockansk fisk
4 portioner
500 gram fiskfilé
1 citron eller lime i tunna skivor

Chermoula:
1 msk olivolja
1/2 pressad citron
1/2 dl slätbladig hackad persilja
2 msk hackad färsk koriander
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1 tsk malen spiskummin
1/2 tsk harissa eller sambal oelek

 Blanda ihop alla ingredienser till chermoulan. 
Lägg ut citronen i ugnsfast form. Lägg fisken ovanpå om du har hel fisk skär några snitt i fisken och lägger blandningen i och ovanpå . Vi hade torsk som vi skar i bitar och bredde på chermoulan. Låt stå kallt en halvtimma att marineras. Baka sedan fisken 30 minuteri 200 grader. Gött !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar