onsdag 3 juli 2013

Solgryta

man får väl locka fram  solen med en köttgryta
400 g fläskytterfilé i strimlor
2 gula lökar i strimlor
1 liten squash i halvmånar
1 röd paprika i strimlad
1 grön paprika strimlad
1 liten burk ananas i egen juice 
(200gram skäres i bitar spara juicen)
2 dl buljong
2 msk soja
1 vitlöksklyfta pressad
3 msk vinäger
1 msk tomatpuré
1 tsk färsk fint hackad ingefära
1 tsk salt
svartpeppar
1 msk potatismjöl
Koka upp buljong soja och ananasjuicen i en gryta. lägg ner köttet lite i taget och koka upp.Tillsätt lök vitlök tomatpuré vinäger och kryddor och sjud i 15 minuter. Lägg ner ananasen paprikan och squashen och låt sjuda några minuter. Red av grytan med potatismjöl och servera med ris.
...ännu en favorit från vår nya bok "mat för liv och lust".


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar