torsdag 17 mars 2011

Kycklingfilé

Alla bloggar med dignitet har en gästbloggare och nu presenterar även Livet på Backastrand min mamma Gun som gjorde en enligt utsago världens bästa kycklingfilé här kommer receptet som kanske kan passa inför helgens mys...
4 kycklingfiléer
salt svartpeppar
140 gram bacon
5 cm purjolök
150 gram champinjoner
1 burk creme bonjour vitlöksfärskost med örter
2 dl grädde
1 tsk sambal oelek
Ugn 200 grader. Dela varje filé i fyra delar och salta och peppra- Hetta upp olja i en stekpanna och stek gyllenbrun och lägg över i smord ugnsform. Skär baconet i bitar och knaperstek och låt rinna av på hushållspapper. Strimla purjon och skär champinjonerna i kvartar och fräs dem mjuka, tillsätt ost grädde och sambal och koka ihop. Häll över kycklingen och in i ugnen ca 15 min. Strö över baconet och servers till pasta eller ris.
Är det någon annan som vill gästblogga så hör av er.......

1 kommentar: