CHILIBEARNAISE
smält 175 gramsmör sakta på lägsta värme. Vispa ihop 3 äggulor 1 msk vinäger och 1 msk vatten i en liten större kastrull. När smöret är smält värmer du på äggulorna under ständig vispning. Starta på medelvärme och sänk sedan värmen till när det börjar tjockna. Får ej koka. Ta av värmen och tillsätt smöret när vispen börjar göra spår i botten av kastrullen. Häll i en liten skvätt och vispa indet. Fortsätt så tills såsen tagit upp allt smör. Skulle såsen skära sig går den att räddas genom att vispa i en extra äggula och att kyla ner kastrullen lite. Ta såsen från plattan. Smaka av med 1 tsk dragon, 1 tsk sambal oelek, citronsaft, salt och peppar.
Imorgon blir det Sandras skogspanna (hämta recept på arla.se)
Måndag Korvgryta med makaroner.
Tisdag Nikalautasoppa med bröd (köttfärssoppa med vitkål en familjefavvo).
Onsdag Januarigryta (ris,rotsaker och falukorv)
Ja då är detta planerat ska till ica och handla om en stund. Måste få ordning på planeringen och höja matglädjen lite. Tack Anneli för dina tips dom ska vi prova.
Det var så lite Marie, ska ta och skicka över lite mera till dig någon dag.
SvaraRaderaIgår gjorde vi kycklingrätten då lagt in i bloggen, det var jättegott. Bir detsamma till lunch idag också....
Veckomatsedel är kanon, det har vi kört med i många år. Över jul o nyår har det fallit lite men till veckan är det dags igen. Ha en fortstt bra helg, kram kram