måndag 30 maj 2011

Morsdags middagen fylld kyckling och smaskig paj!

 Bästa mamma bjöd familjen på
Fyllda Kycklinglårfileér
8 kycklinglårfiléer
flingsalt och peppar
1 burk rostade paprikor
1 dl oliver utan kärnor
3 msk hackad bladpersilja
2 msk pinjekärnor
2 dl vitt vin
Salta och peppra kycklinen runtom. Hacka paprikor och oliver och blanda med persilja och pinjenötter (vi tog solroskärnor pga nötallergi) Salta peppra. Fördela fyllningen i kycklingen och fäst ihop med tandpetare. Bryn dem lätt så de får fin färg och häll på vinet. Låt sjuda i 15 minuter. MUMS!
Efterrätten var spiken i kistan...paltkoman slog till rejält men smaskig var den
Knaprig Rabarberpaj
Smuldeg:
5 dl cornflakes
2 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
1 dl kokosflingor
1,5 dl socker
150 gram kallt smör
Blanda samman allt i matberedaren till en smulig deg.
Fyllning:
o,5 liter rabarber eller vilken frukt för säsongen
4 msk socker
2 msk potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
Täck en pajform med hälften av degen. Blanda ihop fyllningen och häll över pajdegen. Smula över resten av degen och grädda i 200 grader ca 20-25 min. Serveras med vaniljsås.
I min trädgård just nu har kattfoten slagit ut bland lavendel och .......(ogräset) !

1 kommentar:

  1. Mums.....Rabarberpajen låter mycket smaskens! Den ska bakas någon dag! =)

    SvaraRadera