lördag 15 september 2012

Pasta med färska tomater och bacon i vitvin




 En ny pastafavorit och sedan en fundering varför jag inte har använt färska tomater 
förut istället för ex krossade tomater. Det var dubbelt så gott....

400 gram pasta
300 g bacon i små strimlor
4 färska tomater
1 chilifrukt
1 st vitlöksklyfta hackad
1 strimlad purjolök
1 dl vitt vin
lite olivolja
1 dl riven parmesan
salt socker
Koka upp vattnet till pastan och lägg i tomaterna en liten stund tills dom flyter upp. Ta upp dom och dra lätt av skalet. Salta vattnet och lägg i pastan. Stek bacon knaprig och tillsätt lök och chili och stek någon minut. Häll över vinet och lägg i tomaterna som du delat i bitar. Koka ihop såsen lite och salta och en nypa socker i såsen är pricken över i. Strö över lite parmesan i såsen och använd resten över pastan.

 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar