i veckan åt Alice och jag
Parmesankyckling från Karlskoga Wärdshus
och det var bland det godaste vi ätit på länge.
Lyckades fjäska till mig receptet och det blev söndagens middag
1 kg kycklingfileer delas på mitten
salt och peppar
1 burk creme fraiche
2 dl färskriven parmesan
0,5 tsk rosmarin
1 tsk timjan
Stek kycklingen så att den får lite färg i smör och salta och peppra. Lägg i ugnsform. Blanda ihop creme fraiche parmesan och örtkryddorna som du innan mortlat till ett fint pulver. Bred över kycklingen och in i ugnen 15-20 minuter.
Rotsakspytt
Skär potatis palsternacka morot och gul lök i små tärningar och blanda med lite olja och smält smör. Lägg på en ugnsplåt och salta och strö över timjan , ugnsbakas i 225 grader i ca 20 minuter tills den är mjuk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar