3 ägg
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 gram philadelfiaost
3 dl vispgrädde
10 st digestivekex
dekoration : 2 dl vispgrädde vispas och spritsas ut i kanten och frusna hallon och blåbär
Dela äggen. Lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan. Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna.Vispa först äggvitorna till ett fast skum (med rena vispar) använd
gärna elvisp. Skummet ska vara så fast att man kan vända upp och ner på
bunken.Vispa äggulorna och sockret till en pösig ljusgul smet, gärna med elvisp. Blanda i philadelphiaosten. (Kör på lägsta hastigheten på elvispen). Vispa grädden i en egen bunke. Den ska vara lite lagom fast, ungefär
som du skulle ha vispat den att äta till en efterrätt, det är inte så
jättenoga. Rör därefter ner den vispade grädden i den andra smeten med
lägsta hastigheten på elvispen.
Rör försiktigt med en sked ner de vispade äggvitorna.
Krossa kexen och lägg på botten av en rund form med löstagbar botten.
Häll i smetenStäll in i frysen i 5 timmar. Tag ut kakan 15-30 minuter i rumstemperatur före servering. dekorera.
Jättegod Julia!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar