Svårt med vardagsinspirationsmat när man är trött och ingen har handlat......här är något som skapades av Micke med det som fanns i kyl och frys med fokus att det iallafall skulle vara nyttigt. Och det är så kul när man hittar på något själv det kan antingen bli jätteäckligt (som din afrikanska kotlettrad Micke drypande av kanel !!! ni kan ju tänka själva...) eller så här bra och jättegott som idag - Detta sparas som vardagsfavorit helt klart och nej Micke vi döper inte maträtten till Motorheadgratängen.....
600 gram grönsaker frusna vi hade broccoli morot blomkål
250 gram körsbärstomater
1 purjo
400 gram kassler
1 liten burk ananasskivor
3 msk olivolja
2 tsk sambal oelek
2 msk tomatpuré
oregano salt peppar
riven ost
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en gratängform och lägg i grönsakerna den skivade purjon och ananasen i bitar. Strimla kasslern och blanda runt. Blanda ihop olja sambal tomatpuré och kryddorna och ringla över . Sätt in i ugnen under folie 15 minuter så grönsakerna ångas mjuka. Efter 15 minuter strös riven ost över och gratineras i ytterligare 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar