söndag 15 januari 2012

Vetekrossbullar

2 dl vetekross
4 dl vatten
5 dl mjölk
50 gram jäst
2 tsk salt
2 tsk mörk sirap
2 tsl brödkrydda
2 msk olja
6 dl rågsikt
7 dl vetemjöl
Koka vetekrossen och vattnet i cirka 10 minuter rör då och då. Häll på mjölken och värm till 37 grader. Häll över jästen och lös upp dentillsätt salt sirap och brödkryddor och oljan. Tillsätt rågsikten och arbeta degen och tillsätt vetemjölet och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa cirka 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i bullar som plattas lite ocg lägges på plåt. Jäses ytterligare 30 minuter under bakduk och in i ugn ca 8-10 minuter tills de börjar få färg. Lyft lite på bullen har den färg under är den klar. Ugn 250 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar