fredag 6 januari 2012

Syltkaka med lemon curd

En kaka till Julias födelsedag imorgon
Mördeg:
När man blandar degen ska man blanda den för hand. Om man arbetar den för mycket så slår man ut gluten i mjölet och du får kompakta torra kakor...och det vill man ju inte.....
100 gram socker
200 gram smör
300 gram vetemjöl
1 ägg
Lemon curd ca 0,5 dl
Glasyr:
4 msk florsocker
2 msk vatten
Blanda mjukt smör och socker och tillsätt ägget. Arbeta in mjölet till en deg. Låt den vila i kylen en liten stund innan du rullar ut två längder som du lägger på plåten. Tryck ner kakan i mitten och lägg en sträng av lemon curd. Bakas i ugnen180 grader i 8-10 minuter. Skär dom i bitar. När dom svalnat blandas glasyren ihop och ringlas över kakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar