2 kg tjocka revbensspjäll
1 morot
1 lök
salt och hel vitpeppar
Skölj spjällen och lägg dom i en kastrull, skär löken och moroten i bitar och lägg i krydda. Koka upp och skumma. Småputtra i 1,5 timma. Ta upp spjällen och dela i stora bitar.
Blanda ihop
1 dl mango chutney
2 vitlöksklyftor hackade
1 röd chili hackad
svartpeppar
1 tsk salt
5 msk soja
2 msk olivolja
blandas ihop och penslas på köttet
Lägg på ugnsplåt
Ugnsbakas 225 grader ca 30 minuter tills dom fått en knaprig ovansida
Grönsaksbulgur
1,5 dl bulgur
3 dl vatten
kycklingbuljong
Kokas ca 12 min eller enl. förpackningen
1 morot i småbitar
1 gul lök hackad
2 dm purjo hackad
2 paprikor hackad
1 klyfta vitkål i strimlor
Salt peppar chilikrydda
Stek grönsakerna på medelvärme så att dom blir glansiga och mjuka krydda.
Blanda ihop med bulguren och tillsätt spenat och ruccola.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar