fredag 12 oktober 2012

Tjejmiddag med filégryta med ugnsbakade potatishalvor och ananaspaj

Vi var och hade mysigt hos Irene och hon lagar som vanligt väldigt mumsig mat.
Filégryta
600 gram fläskfilé i skivor
2 parikor gul och röd i strimlor
400 gram champinjoner i skivor
3 dl grädde
2 dl chilisås
salt peppar
stek filén i panna och salta och peppra och lägg i ugnsform.
Lägg över paprika och champinjoner.
vispa gräden och blanda ner chilin och häll över.
Hit kan du förbereda. Gratineras i 225 grader i 20 minuter.
Potatishalvor i ugn
Potatis
rapsolja
flingsalt
Dela potatisen i mitten och pensla med olja strö över salt.
In i ugn på 225 grader i 30 minuter.
Pajskal
125 g smör
1.5 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
Fyllning
2 st ägg
0.5 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 dl crème fraiche
1.5 dl krossad ananas
Pajskal : Smält smöret och låt det svalna lite. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. 
Ner med smöret och blanda ihop en ganska smulig deg.  Tryck ut degen i en pajform.
Fixa fyllning sätt Ugnen 225 grader.  Vispa ihop allt utom ananasen. 
Den rör du ner först nu.  Och så ner med den goda smeten i pajskalet. 
In med pajen i ugnen och låt den stå där inne i en kvart. .
Stäng av ugnen och låt pajen stå kvar i eftervärme minst en halvtimma, så att puddingen sätter sig.
                                       
önskar er en trevlig helg ...med massor av skön höstsol!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar