Vi var och hade mysigt hos Irene och hon lagar som vanligt väldigt mumsig mat.
Filégryta
600 gram fläskfilé i skivor
2 parikor gul och röd i strimlor
400 gram champinjoner i skivor
3 dl grädde
2 dl chilisås
salt peppar
stek filén i panna och salta och peppra och lägg i ugnsform.
Lägg över paprika och champinjoner.
vispa gräden och blanda ner chilin och häll över.
Hit kan du förbereda. Gratineras i 225 grader i 20 minuter.
Potatishalvor i ugn
Potatis
rapsolja
flingsalt
Dela potatisen i mitten och pensla med olja strö över salt.
In i ugn på 225 grader i 30 minuter.
Pajskal
125 g smör1.5 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
Fyllning
2 st ägg
0.5 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 dl crème fraiche
1.5 dl krossad ananas
Pajskal : Smält smöret och låt det svalna lite. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Ner med smöret och blanda ihop en ganska smulig deg. Tryck ut degen i en pajform.
Fixa fyllning sätt Ugnen 225 grader. Vispa ihop allt utom ananasen.
Den rör du ner först nu. Och så ner med den goda smeten i pajskalet.
In med pajen i ugnen och låt den stå där inne i en kvart. .
Stäng av ugnen och låt pajen stå kvar i eftervärme minst en halvtimma, så att puddingen sätter sig.
önskar er en trevlig helg ...med massor av skön höstsol!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar