måndag 17 oktober 2011

Köpenhamnsbiff snabbt och gott

som ni vet gillar jag snabba middagar på vardagarna men för den delen ska det ändå vara gott.....
1 dl ströbröd
1,5 dl vatten
500 gram köttfärs
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 gula lökar
2 msk smör
3 dl köttbuljong
1 msk soja
4 tomater
100 gram riven ost
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ströbröd och mjölk och öåt svälla en stund. Rör färsen med salt och peppar och ströbrödsblandningen. Forma till en ganska tunn jättebiff i ugnsform. Jag tog en pajform. Bakas i mitten av ugnen i 15 minuter. Skiva löken och stek mjuk i smöret blanda buljongen och sojan och skiva tomaterna. Lägg löken över biffen och skivade tomaterna häll över buljongen och toppa med osten in i ugnen ytterligare 15-20 minuter. M U M S !

solen gick ner särskilt vackert över Backastrand ha en skön kväll!

2 kommentarer:

  1. det var det Helena.....sedan har jag inte svart bälte i fotografi- så fina bilder du alltid har på din blogg kram marie

    SvaraRadera